Over Roan

Een stukje van iemands leven vormgeven is wat ik doe. Mijn naam is Roan, een veelzijdig interieur designer welke interieurs en concepten ontwerpt voor privé residenties, winkels, restaurants, hotels en de vastgoedmarkt. Door de jaren heen heb ik mijzelf ontwikkeld als een bekwaam ontwerper. In 2016 ben ikvoor mijzelf begonnen met het ontwerpen en vormgeven van tijdloze interieurs. Tijdens mijn studie kwam ik er al snel achter dat ik graag mijn eigen ideeën uitwerk en controle wil houden over het creatieve proces. Van de eerste schets tot het uiteindelijke eindresultaat om zodoende datgene te bereiken wat ik samen met de opdrachtgever voor ogen heb. Als ze vervolgens na enkele jaren weer naar mij toe komen en nog steeds blij zijn met het interieur, dan weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan!

Voor mij is het belangrijk omsamen met de opdrachtgever een ontwerp te creëren. Door in elk stadium vragen te stellen en deopdrachtgever uit te dagen, ontstaat er een creatief proces waarin de opdrachtgever zich gewaardeerd en begrepen voelt. Daarom stel ik altijd de vraag: “Hoe leven jullie?”

Als je van koken houdt, creëer ik een mooie grote keuken waarin ook geleefd mag worden. Hou je van loungen en speelt je leven zich meer in de woonkamer af dan leg ik de focus daar en zorg ik dat jij je thuis voelt. Empathie is de sleutel tot een evenwichtig interieur!

Een juiste balans in materiaal, kleur en structuur gecombineerd met het gebruik van contrasten en details geven een gezonde dosis spanning aan mijn ontwerpen en brengen deze tot leven.

Ik ben opgegroeid in Emmeloord, een stadje in de Polder maar sinds 2009 al in Amsterdam te vinden.

De creatieve mogelijkheden, diversiteitaan mensen hebben mij doen besluiten om tevens mijn eigen studio in Amsterdam te vestigen.

Ik ben begonnen met een opleiding in Zwolle op het Cibap en vervolgens deze voortgezet aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer. Mijn grootste ervaring heb ik opgedaan tijdens mijn stage bij Osiris Hertman Studio waar ik 8 jaar werkzaam ben geweest als Senior Interior Designer.

In deze periode heb ik een scala aan ontwerpen voortgebracht en heb ik het hele traject bewandeld van ontwerpen van een sfeervol interieur tot uitgewerkte tekeningen en begeleiding van de uitvoering. Ook mijn liefde voor bijzondere materialen heb ik hier gevonden. Een bredere kijk op interieur design kreeg iktoen ik voor FG stijl aan interieur concepten ging werken voor met name hotels, restaurants, en enkele privé residenties.