Ga naar de inhoud

Appartement in ton-sur-ton tinten

Geleverde werkzaamheden: Concept, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, bouwbegeleiding

Appartement in ton-sur-ton tinten — Op de bovenste verdieping van dit appartementencomplex geniet je van een mooi uitzicht. Na de aanschaf van dit appartement onderging het een complete transformatie. Gezien de overvloed aan harde materialen in het oorspronkelijke interieur, is er gekozen om in de woonkamer en keuken een akoestisch plafond te installeren. In de kasten heb ik bewust gebruikgemaakt van twee verschillende houtstructuurkleuren om een subtiel contrast te creëren. De meubels en tapijten hebben ingetogen, warme tinten. Dankzij deze harmonieuze kleurencombinaties behoudt de ruimte een serene uitstraling.

De centraal geplaatste dragende wand in de woning is bekleed met suède panelen om deze extra nadruk te geven, waardoor het fungeert als een visuele scheiding tussen de woonkamer en de keuken. Door het gebruik van zachte panelen in een warme kleur lijkt deze wand nu een integraal onderdeel van de ruimte, in plaats van een dragende structuur.

Aansluitend bevindt zich de zithoek met banken en fauteuils, gecentreerd op een tapijt, wat een eilandachtige sfeer in de ruimte creëert. Hierdoor worden de verschillende functies visueel afgebakend, terwijl de ruimtes toch naadloos in elkaar overlopen. De televisie is op maat weggewerkt in een kast met twee imposante schuifdeuren om een strakke uitstraling te behouden.