Ga naar de inhoud

Appartement Spakenburg

Concept, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, bouwbegeleiding

In dit appartement, met uitzicht over het Eemmeer, spelen warme tinten en subtiel kleurgebruik een harmonieuze rol. Van natuursteen tot leren wanden en decoratief stucwerk, een divers palet aan materialen vloeit op een subtiele wijze in elkaar over. Het kookeiland staat centraal in de ruimte, waar het de woonkamer elegant scheidt van de eetkamer.

Het ronde kleed op de vloer weerspiegelt zich in de afgeronde hoeken van het kookeiland, waardoor het geheel een lichtvoetige uitstraling krijgt en perfect in verhouding staat tot de ruimte. Dit multifunctionele eiland dient niet alleen als kookcentrum, maar fungeert ook als dressoir voor opslag en als ontspannen hangplek om na een drukke dag te genieten van een heerlijk wijntje.

In de badkamer is gekozen voor een subtiele natuurstenen plaat met een warme ader.  Door het gebruik van een book-match plaat komen de aders prachtig samen, wat resulteert in een rustig visueel effect. De warmte van de ader komt terug in het decoratieve stucwerk, waardoor alles naadloos in elkaar overvloeit en een samenhangend geheel vormt.

In de woning is gebruikt gemaakt van indirecte verlichting door LED lijnen in een koof of nis te verwerken. Op deze wijze kunnen we op een geraffineerde manier specifieke elementen belichten, waardoor de ruimte een uitnodigende en sfeervolle ambiance krijgt.