Ga naar de inhoud

De wellness

Aantal m²: 18 m²

Ruimtes: Badkamer, sauna, stoomcabine

Materialen: Keramiek tegels, natuursteen, Decolegno plaatmateriaal, aspen thermo hout, rook glas

Geleverde werkzaamheden: concept, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp, bouwbegeleiding.

Op de eerste verdieping van deze boerderij begeeft zich de wellness met zwembad, sauna, douche en lounge. Hier, waar het woonhuis harmonieus overgaat in de boerderijschuur, heb ik een uitnodigende ruimte gecreëerd om volledig te ontspannen en te genieten. Het zwembad rust op een solide fundering, waardoor de rand ervan elegant overgaat naar de eerste verdieping.

De open ruimte is slim onderverdeeld in vier functies: het zwembad, de sauna met bijbehorende pantry, en de lounge. Tussen de lounge en de sauna is een verlaagd plafond geplaatst, zwevend dankzij LED-lijnen en houten latten, wat een gezelligere sfeer creëert. Een stijlvolle roomdivider met open haard en nissen scheidt de lounge en de sauna, waardoor een gebalanceerde mix van privacy en luchtigheid ontstaat.

De keuze voor verschillende tegels aan de kant van de sauna en pantry benadrukt de unieke functies van elke ruimte. Daglicht stroomt genereus binnen via dakramen en een schuifpui, waardoor de hele ruimte baat heeft bij een natuurlijke gloed. Het samenspel van architectonische elementen zorgt voor een wellness-ervaring die niet alleen functioneel, maar ook visueel rustgevend is.