Ga naar de inhoud

Badkamer op enkele vierkante meters

Ruimtes: Badkamer, toilet

Materialen: Keramiek tegels, decoratief stucwerk, Neolith keramiek, Decolegno plaatmateriaal, rook glas

Geleverde werkzaamheden: Concept, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp

In de oorspronkelijk wat beperkte badkamer bevonden zich een bad met douche, wastafel en toilet, allemaal verstopt in een ruimte zonder natuurlijk licht. De wens was duidelijk: een apart toilet creëren en tegelijkertijd de ruimte voorzien van daglicht. We besloten het plafond te verwijderen, waardoor we toegang kregen tot de nok van het dak. Hier heb ik een daklicht geïnstalleerd, waardoor niet alleen daglicht binnenvalt, maar ook de mogelijkheid ontstaat om de ruimte optimaal te ventileren.

Op de vloer prijkt een houtlook keramische tegel, terwijl alle wanden zijn afgewerkt met een naadloze beton ciree. Geen enkele voeg verstoort het beeld, waardoor er een kalme en rustgevende sfeer ontstaat in deze bescheiden ruimte. Het op maat gemaakte meubel en de wasbak van Neolith zijn zorgvuldig gekozen om harmonieus op te gaan in de kleurschakeringen van de wanden.

Contrast is hier de sleutel. Het sanitair, inclusief kranen en douches, steekt opvallend af tegen de lichte wanden. Het plafond is doelbewust donker geschilderd, waardoor het natuurlijke licht nog indrukwekkender de ruimte binnenvalt. Een doordacht ontworpen toilet, gehuld in dezelfde sfeer, maakt de ruimte compleet.