“If you never try you’ll never know”-

Coldplay

Als u het niet probeert, zult u er ook nooit achter komen. Een vrijblijvend gesprek kan geen kwaad om elkaars verwachtingen, wensen en ideeën te bespreken. Wat zijn de mogelijkheden? Hoe pakken we dit project aan? Wat zijn de volgende stappen?

“When you ain’t got nothing, you got nothing to lose”-

BobDylan

Hier komen de eerste ideeën tot leven. Vanuit niets, iets maken; zo kom je tot het mooiste resultaat. De wensen, ideeën en eerste schetsen worden besproken en zo ontstaat er een opzet met verschillende indelingen. Deze indeling tezamen met het moodboard geeft de richting aan voor de volgende fase.

“Creating a destination, where people feel happy”-

Roan Hadders.

De ideeën worden verder uitgewerkt tot één geheel.
De eerste 3D tekeningen en materiaal samples komen op tafel. Er wordt dieper op de wensen en eisen in gegaan, om tot een nog beter eindresultaat te komen. In dit stadium begint het ontwerp echt vorm te krijgen.

“The details are not the details, they make the design”-

Charles Eames.

Het voorlopig ontwerp zal verder uitgewerkt worden. Vormen, materialen en kleuren worden op de juiste manier gecombineerd en details worden verder uitgewerkt. Van vloer-, wand-, plafond- en meubelafwerkingen tot het licht- en elektraplan, alles moet in de juiste verhouding staan en haarfijn op elkaar aansluiten.

“Design is not just what it looks like & feels like. Design is how it works”-

Steve Jobs

De uitvoerende en controlerende fase gaat tot in het kleinste detail. Hoe sluiten de verschillende materialen en functies op elkaar aan vanuit zowel esthetisch als technisch oogpunt. Lijnen de spots in het interieur? Wordt alles uitgevoerd zoals bedacht? Zitten de verschillende producenten met elkaar op één lijn? Deze fase is belangrijk om tot een uitgebalanceerd ontwerp en gewenst resultaat te komen.